Complementair behandelen

De meeste mensen kunnen wel wat hulp bij complementair behandelen gebruiken. Een beslissing om complementair te behandelen is een lastige keuze. Aan de ene kant biedt een ongebaande weg u de hoop op een betere uitkomst. Aan de andere kant zijn de meeste complementaire behandelingen onbewezen. Tevens wordt complementair behandelen vaak niet door u zorgverzekeraar vergoed.

Hulp bij uw zoektocht

Een veelgehoorde klacht van mensen die beginnen met hun complementaire behandeling is dat men veel tijd kwijt is aan het opzetten van een complementair plan. Om u daarmee te kunnen ondersteunen biedt ikwildoorbehandelen.nl u gratis lijsten aan van ervaringsdeskundigen en hun inname van complementaire middelen.

Inspiratielijsten

Inspiratielijsten

Hoe weet u nou waar u moet beginnen? Om uw daarmee van dienst te zijn heeft ikwildoorbehandelen.nl een aantal lijsten ter inspiratie samengesteld. Dit houdt niet in dat iedere lijst voor u perfect 1-op-1 van toepassing is. Maak samen met uw (huis)arts een plan. Heeft u moeite met een gesprek starten? Ikwildoorbehandelen.nl stelt een folder OMB (onvervulde medische behoefte) gemaakt om het gesprek op gang te brengen.

Kopen van complementaire behandel middelen

Een ander onderdeel van de complementaire behandeling is het kopen van de juiste middelen zoals supplementen en kruiden. Om u in dat process te begeleiden heeft ikwildoorbehandelen.nl 6 lijsten van ervaringsdeskundigen doorgenomen. Hieruit is een toplijst gemaakt met de ‘must-have’ onderdelen.