Klinische trial tegen kanker

Hoe verkrijg ik toegang tot een klinische trial tegen kanker?

U krijgt als participant toegang tot een klinische trial tegen kanker wanneer u aan de voorwaarden voldoet. Die voorwaarden bevatten vaak een medische historie en uw gezondheidsstatus. Daarnaast is het voor sommige therapien belangrijk dat uw ziekte zelf aan bepaalde voorwaarden voordoet.

U vindt de voorwaarden voor een klinische trial op de wervingspagina van een klinische trial tegen kanker. Zie hier een overzicht van handige links naar klinische trials.

Wanneer is een klinische trial voor u van toegevoegde waarde?

De toegevoegde waarde van een klinische trial is dat u toegang krijgt tot unieke behandelingen die anders niet beschikbaar zijn. De meeste participanten gaan een klinische trial in als zij eerst een conventionele behandeling hebben ondergaan.

De informatie voor klinische trials is behoorlijk gefragmenteerd. Daarom biedt ikwildoorbehandelen.nl u een lijst aan met klinische trials. De lijst is niet exclusief. Bespreek daarom ook met mensen in uw omgeving of u via andere kanalen zichzelf toegang kan verschaffen tot een klinische trial.

Anticancerfund pagina met klinische trials tegen kanker.

Het eerste fonds is het ‘Anticancerfund’ is een belgische non-profit organisatie. Op hun site vindt je een overzicht van klinische trials waar u wellicht bij kan participeren.

Klinische trial tegen kanker van het Antoni van Leeuwenhoek Nederlands Kanker Instituut.

Daarnaast is er het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis onderhoudt een webpagina waar de klinische trials die intern actief zijn bijgehouden worden.

Klinische trial tegen kanker van het Integraal kankercentrum Nederland.

Een overzicht wordt geboden door het Nederlandse intergraal kankercentrum. Zij bieden een handige tool waar u snel uw klinische trial in kan vinden.

Verschillende fases van onderzoek

De fases van een klinische trial tegen kanker

De fase 1 onderzoekt louter de vraag: is het middel veilig om toe te dienen? Hier wordt dus vooralsnog geen enkele claim gelegd op de werkzaamheid van het middel voor uw ziekte. Ter indicatie: ongeveer 3.5% van de oncologiemiddelen worden uiteindelijk goedgekeurd voor algemeen gebruik.

Fase 2 wordt logischerwijs pas gestart als de eerste fase succesvol is afgerond. De fase 2 heeft meestal een klein aantal participanten. In fase 2 wordt voor het eerst een medische claim onderzocht. Is er voldoende bewijs dat het middel werkt? Dan start fase 3.

In fase 3

Waarom is de fase van een klinische trial tegen kanker belangrijk voor mij?

Wat te doen na uw klinische trials tegen kanker?

Soms kan het voorkomen dat u niet in aanmerking komt voor een klinische trial. Bijvoorbeeld omdat er geen geschikte trials lopen of uw medische voorgeschiedenis niet in lijn zit met de vereisten van de trial. Ook kan het voorkomen dat een klinische trial niet het gewenste effect heeft gehad.

Doorbehandelen na een klinische trial tegen kanker

Mocht u ervoor kiezen toch verder te willen behandelen dan helpt ikwildoorbehandelen.nl u graag verder op weg. Bijvoorbeeld om in het buitenland verder te behandelen en een individueel behandelplan op te zetten. Op de overzichtpagina kan u zien of voor uw specifieke kanker al een pagina is.

Staat uw ziekte er niet tussen? Neem contact met ons op via het e-mail – door@ikwildoorbehandelen.nl. Het zou namelijk kunnen voorkomen dat er intern al vorderingen zijn maar deze nog niet op de website zijn ingevoerd.